Als je ergens moeite mee hebt, praat je er liever niet over. Spelen is gemakkelijker…
— Jashmaya, 10 jaar

Voor verwijzers

Scholen, huisartsen, psychologen en kinderpsychiaters krijgen in hun werk te maken met kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben bij hun ontwikkeling. Speltherapie is een laagdrempelige, kindgerichte vorm van psychotherapeutische hulp. 

voor ouders

Ouders willen graag dat hun kind zich goed en evenwichtig ontwikkelt. Elke ouder beseft dat groot worden gepaard gaat met ups en downs. Maar als een kind gedurende langere tijd niet goed in zijn vel zit, gaat u zich als ouder zorgen maken. IDA praktijk voor speltherapie biedt hulp aan kinderen die sociaal of emotioneel in de knel zijn gekomen.

Voor kinderen

Heb jij ook van die dagen dat alles heel goed gaat? Dan voel je je tevreden en vrolijk. Maar er kunnen ook dagen zijn dat er iets niet goed lukt. Dat is meestal niet zo erg, want dan probeer je het later gewoon nog een keer. Maar als iets heel vaak niet goed gaat, komt er soms een vervelend gevoel. Je wilt natuurlijk dat dat gevoel weg gaat, maar hoe?


'hoe bereik ik mijn kind?' - kortdurend traject

In gesprekken stellen ouders vaak de vraag: ‘Hoe bereik ik mijn kind? Er zit hem iets dwars. Maar als ik er naar vraag weet hij het niet. Hij wordt dan boos, of trekt zich juist terug.’ Als ouder kun je je dan behoorlijk machteloos voelen. Je wilt je kind zo graag begrijpen om te weten hoe je hem kan helpen. Maar wat als dat niet lukt? Er kunnen dan negatieve patronen ontstaan in de omgang tussen ouder en kind. Een gerichte observatie en deskundig advies kan helpen om dit patroon te doorbreken. 


De praktijk

IDA praktijk voor speltherapie is gevestigd op de eerste verdieping van een bedrijvenpand aan de Molenlaan in Voorschoten. De praktijk bestaat uit twee spelkamers en een wachtruimte. In de spelkamers is speelgoed te vinden dat kinderen uitnodigt om hun belevingswereld te verbeelden in spel.


IDA speltherapie in het nieuws

In oktober '17 stond er een artikel in het Leids en Voorschotens Nieuwsblad over IDA Speltherapie. Klik op de knop om naar het artikel te gaan.


contact

I.C. Fisser-Diteweg

Molenlaan 39g

2251 CC Voorschoten

E-mail: idaspeltherapie@kpnmail.nl

Tel: +31 6 39 72 39 45